Am rugat la sfarsit de an (2009) o cunostinta din America, daca are timp si chef, sa-mi faca si mie un rezumat aici pe forum, cum pot obtine romanii drept de intrare/sedere/munca in America ... ceva gen "primii pasi in Germania" ... binenteles ca i-am spus din start ca nu-i cu suparare de nu vrea sau nu poate. Si nu mi-am schimbat parerea.
Ce m-a socat pe mine insa a fost una dintre explicatii de nu o face ... nu pot cita, ca nu mai stiu exact propozitia, dar era ceva de genul: "nu vreau sa ma ia dupa IP si sa ma trezesc cu federalii la usa...".
In primul rand nu prea am inteles de ce, ptr. ca nu o rugam sa-mi dea ponturi ilegale cum poti intra in America ... si doi, n-am inteles cine-s acesti "federali" ... n-am avut curajul sa intreb, cum spuneam, eram sub soc

In fine, nedumerirea mea a ramas: ca-i omul controlat de presa/mass media o stim cu totii ... pe alocuri e mai rau, pe alocuri e mai putin control ... insa eu cred ca avand acces la internet, putem sa ne documentam si singuri sa aflam adevarul. Insa sunt unii fara acces la net (cum, nu-mi explic in timpurile noastre, dar stiu ca sunt) ... deci pot fi controlati.
Dar chiar asa, ca om normal fara antecedente ilegale, nu cred eu (sau sper puternic) ca esti controlat per telefon, IP sau alte cele ...
Deci, poate poate cineva, care traieste in America sa-mi explice si mie, ce-i cu spalarea asta de creier ... ca eu una nu inteleg. Sunt cetatean german, nu ma simt deloc observat din umbra, inca pot sa-mi exprim parerea liber ... cea ce fac pe aici.