Acum este 08 Sep 2010, 23:46

Primii pasi in Germania

Vizualizare subiecte active

Ora este UTC

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 18 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 MesajScris: 22 Feb 2010, 19:37   

Am mai intrat pe forum, am citit raspunsurile.. si va multumesc.. ne dau incredere ca o sa reusim sa traim si noi in Germania.. si ca o sa ne descurcam.
Dorinta noastra de demult a fost sa locuim in Stuttgart.. si pentru ca avem niste cunostinte in zona si prieteni prin Karlsruhe.. si era destul de aproape, dar daca sotul meu nu gaseste un loc de munca acolo, cautam si in Munchen. Pentru ca e un oras mult mai mare, credem ca sunt sanse mai mari sa gaseasca job.
Deocamdata, el isi cauta din Romania.. si cauta pe domeniul pe care s-a specializat.. inginer de sunet / productie audio. E un domeniu destul de limitat si probabil va fi greu sa gaseasca ceva in perioada urmatoare.
Daca nu reuseste in acest domeniu, va cauta si alte joburi.. are diploma de inginer, care este recunoscuta in Germania (de la Universitatea Politehnica Timisoara) si am inteles ca sunt destul de cautati inginerii :roll: .. Vom vedea.
Daca nici asa nu merge, aplica la orice, job sa fie.. pentru ca suntem putin presati de bebe. Pe bebe il asteptam in iunie, pe la mijlocul lunii. Planuim sa ajungem la sfarsitul lunii viitoare, sau imediat dupa Paste.

Deocamdata nu avem intrebari, pentru ca nu ne-am mai "lovit" de nicio situatie concreta, dar cand vor aparea stim unde sa le punem.

Va multumesc inca o data pentru raspunsuri.. Cu fiecare rand pe care il citesc mai capat putina incredere, desi stim ca o sa fie greu, stim si ca o sa ne descurcam, nu? :)

Sus
 Profil WWW YIM  
 MesajScris: 29 Mar 2010, 14:31   

Am revenit.. cu intrebare.

Stie cineva cat costa o consultatie la medic - ginecolog, daca nu ai asigurare? Pentru ca asta cred ca ne paste, pentru ca job nu este inca la orizont.. si eu va trebui sa merg la monitorizare la un medic.. si as vrea sa stiu la ce sa ma astept..
Multumesc.

Sus
 Profil WWW YIM  
 MesajScris: 31 Mar 2010, 14:25   

Uite aici un exemplu:
http://www.praxismerchel.de/igel.html#schw

Acum nu stiu cat de actualizata este pagina si daca au toti doctorii aceleasi tarife. Daca esti asigurat nu prea vezi costurile ...
Si trebuie sa ai grija, cand esti asigurat doctorul iti face doar analizele necesare, chiar cat se poate de putine sa nu coste mult din timpul lui. Insa ca pacient privat mai toti au tendinta sa-ti bage pe gat multe analize, sa mai scoata un ban. Ar fi bine sa stii ce vrei si sa faci doar atat.

Succes in continuare!
Ati incercat si la o Zeitarbetsfirma? Da o cautare pe net!
Locuinta aveti deja? Stiti deja unde o sa ajungeti?

Numai bine!

Sus
 Profil WWW  
 MesajScris: 07 Apr 2010, 17:34   

Plecam vineri.. vom sta la Karlsruhe, la o prietena.. si cautam in zona Munchen sau Stuttgart de lucru.
M-am mai interesat de asigurarea privata pentru straini.. si vom vedea la fata locului ce acopera si daca ni se potriveste, pentru ca job inca nu are sotul meu.. si trebuie sa fiu in evidenta cuiva.

Sus
 Profil WWW YIM  
 MesajScris: 07 Apr 2010, 18:59   

Drum bun si lin!
Ptr. ca esti cu burtica, faceti pauze dese sa-ti mai misti picioarele!

Cum am mai spus, nu stiu cum e cu asigurarile de boala private si daca va iau ... nu am gasit nimic pe net. Ce-l mai bine e sa puneti o intrebare. Tot asa, as pune o intrebare si la asigurarile normale (gesetzliche Krankenversicherungen) ... mai ales de aveti traducator. Poate merge sa va asigurati la ei, cred ca ar fi mai ieftin.

Edit: ca uitai. Invatati germana! Cred ca este cel mai bun sfat la ora actuala! Fara, nu o sa aveti nici o sansa!

Reusita! Sper sa auzim numai vesti bune!
Sanatate!

Sus
 Profil WWW  
 MesajScris: 11 Apr 2010, 20:05   

Am ajuns.. a fost ok drumul, ne-am oprit de cate ori a fost nevoie.. si am ajuns cu bine. si bebe e bine.
Azi a plouat pe-aici, ce mai intampinare ne-a facut si Germania asta :)

Sotul meu stie germana foarte bine, vorbeste si engleza si ungureste.. si romaneste.. de limba nu prea ne facem griji.. sa vedem piata locurilor de munca.. si cat o sa conteze experienta lui de pana acum.
Eu stiu ceva germana - sa zicem nivel intermediar. Oricum incepand cu zilele astea o sa mai fac exercitii, sa citesc texte in germana.. si incet-incet sa imi aduc aminte cuvinte si expresii. Vocabularul e problema, dar sper sa-l imbunatatesc in viitorul apropiat. Stiu ca limba e foarte importanta si numai de mine depinde sa o invat si astfel sa ma fac inteleasa.

Aflam noi zilele astea ce si cum..
Multumesc de sfaturi :)

Sus
 Profil WWW YIM  
 MesajScris: 13 Apr 2010, 11:39   

Buna din nou..

Stie cineva cum e cu hebamme?
Am citit ca e platita de sistemul de asigurari de stat, dar sunt sanse sa participi la un curs si platesti?
Am trimis cateva mailuri la niste hebamme, astept raspuns, dar ma gandeam ca poate stie cineva..

Merci.

Sus
 Profil WWW YIM  
 MesajScris: 01 Sep 2010, 07:35   

Adeana, bine ai venit in Germania! :H

Cam tarziu, dar am avut si noi niste schimbari si treburi (mari si importante) si putin timp ... imi pare rau!
Oricum, cred ca bb-le a venit deja.
Cum este? totul bine la voi? V-ati acomodat? Cum a fost nasterea? Ati gasit job-ul mult dorit?
Mi-ar parea bine daca ai putea sa mai intri sa ne dai de stire, promit ca sunt aici sa-ti raspund.

Presupun ca te-ai descurcat si cu moasa ... normal afli tot la maternitate, dupa nastere. La mine a venit acasa moasa in maternitate, era si privata. Si e bine sa te intelegi cu ea, nu sa-ti fie antipatica.

Succes! Timp fain cu bb-le! Si sanatate multa!

Sus
 Profil WWW  
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 18 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC